Tips till fredagsmyset

Grekisk pytt i panna med kyckling
6-8 port
3-5 kycklingfileér
2-3 paprikor
1-2 rödlökar
1 ask körsbärstomater
potatis
fetaost
Marinad
1-1,5 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar
Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingbitarna ligga i den (gärna hela dagen).
Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Salta och låt stå i ugnen 15 minuter (225 grader). Dela paprikan, klyfta löken. Lägg lök, paprika och kyckling (inkl marinad) över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. Efter halva tiden så lägg i även tomaterna och fetaosten (bryt den i bitar). Servera med vitlökssås.
Vitlökssås
2-3 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
2 klyftor pressad vitlök
0.5-1 tsk lime
oregano, basilika, tomkan, persilja
salt och peppar
Blanda alla ingredienserna i en skål.
6-8 port
3-5 kycklingfileér
2-3 paprikor
1-2 rödlökar
1 ask körsbärstomater
potatis
fetaost
Marinad
1-1,5 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar
Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingbitarna ligga i den (gärna hela dagen).
Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Salta och låt stå i ugnen 15 minuter (225 grader). Dela paprikan, klyfta löken. Lägg lök, paprika och kyckling (inkl marinad) över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. Efter halva tiden så lägg i även tomaterna och fetaosten (bryt den i bitar). Servera med vitlökssås.
Vitlökssås
2-3 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
2 klyftor pressad vitlök
0.5-1 tsk lime
oregano, basilika, tomkan, persilja
salt och peppar
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Kommentarer
Trackback