Hell no!

Alla känner vi väl igen det här? Händer ju varje gång man ska handla nåt. Suck. Jag har ibland lust att bojkotta alla affärer som låter dom stå utanför eller innanför deras butik och besvära deras kunder.

Wohooo

Äntligen är denna snygga kavaj min.Letat efte rmin storlek hela sommaren. Men nu så.
So long bitches. Xoxo
 

Kalmar by gummibåt 2015

Fotobomb ifrån en dag med Kalmar by gummibåt.
Min sambo och mina kusiner gav sig ut på stadens kanal Systraströmmen i varsin gummibåt i sällskap med drygt hundratalet andra ungdomar med diverse flytsaker. Vi följde med längs med kanter och broar ändå bort till slottet. Rolig dag med riktigt fint sommarväder. Ska försöka ladda upp en film senare om det går. Ni kan hålla tillgoda med 24Kalmars inslag om det: http://24kalmar.se/2015/08/22/tv-gummibatsparty-i-kalmar/
 
 
 
 
 

Här kan man va

Sista semesterdagen tillbringades på en filt i Stadsparken med en påse snabbmat. Imorgon måste vi tillbaka till verkligheten igen. Suck......
 

Ironman Kalmar 2015

Så var det dags igen för Ironman Kalmar. Vid klockan sju på lördagen var det vi som satt vid rävspelet. Mitt emot målgången för den första sträckan  på 3,86 km simning för deltagarna.
Nästa etapp var 180 km cykling och vi tog ut brassestolarna och satte oss längs med Norra vägen som går utanför oss. Första pakett fick vi. Råkades dessvärre radera sambons foto utav detta förrutom detta:
Sen var det dags för tredje etappen 42,2 km löpning. Banan slingrade sig runt hela Kvarnholmen. Här står vi uppe på läktarna vid målet på Stortorget. Loppet hade då hållt på i drygt 12 timmar.
Vi återvände senare på kvällen till samma läktare då den magiska Heroes hour infallade. Deltagarna har 16 timmar på att ta sig i mål för att bli en ironman. Deltagarna möts av en väntande publiken, dånade musik, uppeldade speakers, applåder, jubel samt en röd matta vi målgången. När alla är i mål så lyses staden upp av en fyrverkerishow.
Här kommer en video ifrån förra årets Ironman i Kalmar

Dagstripp

Idag besökte vi Växjö och först av allt satt vi och hade det bra i skuggan av detta fina sagoslott. Teleborgs slott närmare bestämt. Vad vore väl en bal på slottet?
 

Öland by night

Magisk solnedgång över Kalmarsund och bron. Vi blev kvar på Öland tittade på stjärnfall långt in på natten. Ni misade väl inte Perseiderna
Om man får en önska för varje stjärnfall man ser så kommer jag snart har allt jag önskar mig.
 

Onsdag

Glasbruksrunda med mormor och morfar har stått på dagens schema. Det blev Johansfors, Transjö hyttan, Kosta och Målerås. Mycket fint glas att titta på men vi köpte inget. Bara lite kläder på Kosta Outlet och mat i Målerås. 
 

Faaan vad ni är bra!

Men våran dag tog ju inte slut efter vårat äventyr i kanoterna. Nej utan vi beslöt oss för att testa på Satan i Gatans musikquiz. Fullsatt och vi de enda nybörjarna. Men se på fan vi vann! Ingen blev nog mer förvånade än vi. 
 
 

Äventyrsmåndag

Vilken dag vi haft idag.
Vi har paddlat och oj vad vi har paddlat. Vi har sett vår hemstad ifrån vattnet via dess kanaler och under dess broar. Vi har försökt inta Kalmar Slott ifrån sjösidan och slutligen så styrde vi kanoterna över till Grimskär. My first time. Jag trotsade farliga mördargäss, vithajar och tsunamivågor. Våra äventyr finns dokumenterade på alla deltagarnas instagramer med foto, filmer osv. Så för er som känner oss så enjoy. Annars så finns ett smakprov här i bloggen också.
 

Folkskygg

Jag behöver mitt personliga space. 222 meter ljugarbänk är lagom för mig.
Kom inte nämre!

Kalmar Stadsfest

Och så har Stadsfesthelgen passerat med fint väder för att vara svensk sommar. Man vill hinna så mycket men oj vad denna helgen gick fort. På fredagen så hade vi det såhär bra i Ljungbyholm med trevligt sällskap, grillat och gott att dricka. Planerna var att åka in till stadens festligheter men det var trevligare i Kölbygärde så vi blev kvar.
Lördagen var inte så suddig som den såg ut på kortet här nedan. Vi kom dock inte nämre Måns än såhär. Men det gjorde inget. Han hade storbildskärm och ljudet var bättre här än inne på torget. 
Slutligen så hamnade vi på Larmtorget på lördagskvällen och lyckades se hela The Poddles spelning. Vi stod bakom mixertältet och såg perfekt plus fick bäst ljud. Bilden är lånad ifrån deras facebooksida.
Slut för den här gången stadsfesten. På återseende nästa år.

På stan

Vi sitter på Ben & Jerry´s och spanar på utbudet inför Stadsfesten som går av staplen idag. Vi delar på världens sötaste belgiska våffla. Hon som gjorde den måste tappat sockerkaret över den. Varför misstänker vi detta? Jo för vispgrädden är det minst söta på denna tallriken. Hahahaha! Mycket folk i omlopp redan såhär tidigt på dagen. Uteseveringarna är redan fulla. Hoppas vädret håller i sig några dagar nu för vi tänkte in och kolla läget imorrnkväll och på lördagen. 
På återseende....
 

Utflykt

Idag har vi kört på en heldag på Norra Öland. Vi började med att besöka en i mitt tycke Ölands vackraste platser Byrums raukar. Här skulle jag kunna sitta i timmar. Verkligen ro för själen med den vackra naturen, havet och Blå Jungfrun. 

Vi har lunchat på Hamnpuben i Byxelkrok
Och så har vi promenerat på Neptuni åkrar
 

Memories last forever

Sommarkvällar tillbringas bäst med goda vänner, god mat och ett gott skratt. 
 

Hjärngympa

 
Ikväll har vi fått testa våra musik- och geografikunskaper. Det har varit spelkväll med min familj. Min syster hade ordnat ett quiz med tvserierintron och filmmusik och vi hade med oss nyinköpta På Spåret-spelet. Inte för att skryta men jag gick som segrare ur bägge striderna. 
Mmmhmmmm
 

Vacker vy

Fullmåne över fälten.
Vi är påväg hem ifrån Gräsgärde. Vi skulle stanna på eftermiddagsfika, efter våra äventyr på Örarevet tidigare idag, men vi blev kvar på kvällsmat. Inatt kommer jag sova gott trots fullmåne vill jag lova!

Äntligen sol

Här kommer en fotobomb på våran dag på vackra Örarevet med svåger och hans familj. Vi grillade, gick i labyrinter, sjösatte Kottfrid med båt och hade det bra i solen. Är sommaren äntligen på ingång? Jag hoppas verkligen det.
 

RSS 2.0