Classic

Äntligen har jag fått tummen ur röven och köpt mig ett mobilfodral. Bra Marlene bara ett år försent! Tyckte i alla fall att den var snygg och stilren, that´s my stile!
 
 
 

Utanför fönstret

Den där Simone var visst lite sur igår kväll. Det var kanske inte så konstigt att jag inte kunde sova i natt för det verkar ju har varit ett j*vla röj på gården.
En del hävdar att det knappt stormade alls här igår. Så därför kommer här fotobevis ifrån min väg hem ifrån jobbet. Det går väl ändå inte att förneka att det blåste i natt och igårkväll? 
 
 
 

I stormens öga

Katten smyger på stormen som härjar utanför vardagsrumsfönstret. 

Stormvarning

 
Det blåser på rätt bra i Kalmar idag. Det rycktas att den första höststormen för i år är på ingång. Lika mycket som jag ÄLSKAR medvind när jag cyklar lika mycket HATAR jag att cyklar i motvind. Idag har jag fått göra både och så balansen är inte rubbad. Denna måndagen har fortfarande förusättningarna till att kunna bli en bra dag :)
 
 

Middagstips

 
Pasta med kräftstjärtar
4 portioner
  • 500 g pasta
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 hackad rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 340 g kräftstjärtar på burk
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
Gör så här:
 
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Värm crème fraiche, rödlök och dill i en kastrull. Häll i de avrunna kräftstjärtarna och smaka av med citronskal, salt och peppar.Blanda pastasåsen med pastan och servera direkt.

Tips:Pimpa pastan med färsk spenat, vitlök och chili.


Vintertid

 
Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan?

Jag älskar mina katter.
Vem skulle annars skydda mig ifrån jättespindlar när sambon inte är hemma?
 

Marknadsdag

Efter en lång men händelselös vecka så har helgen äntligen kommit. Yeeeah! Det har jag firat med att gå på marknad och haft matorgie. Jag har vräkt i mig grillspett, langos, kokosbollar och munkar. Lovely! Hittade dock inte vad jag letade efter, ett stycke plånbok/mobilfodral. Självklart fanns det massor med sånt på marknaden om man gillar Justin Bieber. Skulle inte precis kunna kalla mig en så kallad beliebers så fodralen var inte riktigt min stil så att säga......
 
 

Dagens egoboost!

 

Rea på Nelly

Jag har alltid plats i gaderoben för en klänning till. Eller...?
 
 

Just another manic monday

Myskväll med sambon och Dumma mig 2.
Vi skrattade så jag fick ont i magen, hahahaha! Det bästa med denna filmen och föregångaren är att Hampus tycker att dom är så himla roliga så jag skratta både åt filmen och åt honom. 
Alla borde ha en alldeles egen arme med minioner hemma. 
 

Yo go girl

Man får aldrig vara taskig emot djur hemma hos oss, inte ens när man spelar GTA och djuren är tvspelsdjur!
 

Så fel

 
Vi kämpar oftast för dom som lämnar oss, inte för dom som alltid stannar troget hos oss
 

Last friday night

Ikväll har vi varit på firmafest på bowlinghallen. Vi har käkat grillbuffe och såklart bowlat. 
Vi firade att Hampus blivit fast anställd :) Kvällen till ära så piskade han oss alla i bowling.
Fast kvällens stjärna måste varit Albin som uppfann en helt ny stil att bowla. Dock skulle nog knäskydd rekommenderas, hahaha :)

Aj fy fan!

Mitt lillfinger lever på lånad tid.
Om inte inflammationen i den försvinner snart så tänker jag hugga av det. Just nu känns det som det är jag eller den! Ett lillfinger kan man väl klara sig utan?

Räddande ängel

 
Äntligen har jag hittat balsamet för mig. Mitt hår älskar verkligen TRESemmé Naturals Nourishing Moisture Conditioner. Sen flera år tillbaka så kör jag enbart på balsamsmetoden för mitt lockiga och frizziga hår, vad detta innebär kan du läsa på den här sidan, men jag har inte förens nu hittat det ultimata balsamet för mig. Bästa av allt är att det går att köpa i vanliga matbutiker.
Det är en stor flaska på 900 ml och framför allt är den dryg. Behövs enbart en klick till mitt långa hår. Mitt hår känns mjukare, mindre frizzigt med fler korkskruvar och så luktar det gott. 
I ' m in heaven
 
 

Fullt fart emot helgen

Efter två härligt svettiga timmar på gymet så kan jag konstatera att den där roddmaskinen inte är så farlig utan rätt trevlig. Det får bli en dejt till helgen igen. Hoppas sambon  samtycker :)

Tisdagsfunderingar

Kan det vara så att jag är med i en skräckfilm? Jag hoppas i såna fall att jag inte är våpen som dör fem minuter in i filmen.....
 

Pssst

För er som har missat det så har P3 dokumentär dragit igång igen. Första avsnittet handlar om det s k Punkmordet.
 
Lördag den 28 februari 1981 stoppar den 16-åriga punkaren Johnny en souvenir från Spanien i fickan på sin skinnjacka innan han ska iväg på en spelning. Det är en stilettkniv och den kommer, oklart hur, punktera hjärtat på 16-åriga Roger från Lidingö, mitt på Gamla stans tunnelbaneperrong, där tre ungdomsgäng av en fullständig slump kolliderat. Ingen ser det ske.
 Tragedin kom att kallas ”punkmordet” i kvällspressen. Det är historien om två enäggstvillingar som separeras och om en frånvarande vuxenvärld som upprördes av videovåldet i tv-sofforna, allt medan kaststjärnor, knivar, karatepinnar och kofötter blev en del av vardagen för ungdomar på stan.
Dådet på tunnelbaneperrongen inspirerar filmaren Staffan Hildebrand till att göra dramadokumentären ”Veckan då Roger dödades” och debatten som följer leder i förlängningen fram till att knivlagen träder i kraft och det blir förbjudet att bära kniv, stick eller skärvapen på allmän plats.
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/263492?programid=2519
 
Och för er som missat de andra dokumentärerna så klicka er vidare till P3 dokumentärs arkiv och lyssna. Enligt min åsikt något alla borde göra. 
 
 

På facebook

Godmorgon måndag!
Jag gissar på det sistnämda.....

Hejdå sommar! Hej höst!

 
 

I hate to waste sick days actually being sick

Det har varit rätt tyst på bloggen den här veckan men det har ju självklart sina orsaker. Jag har gått med en jobbig influensa samtidigt som jag jobbat ett morgonpass och ett kvällspass och där i mellan så har jag bara försökt att överleva. Aldrig mera dubbelpass samtidigt som sjukdom, det lovar jag mig själv. Men jag hoppas och tror att jag är på bättringsvägen och nästa vecka så jobbar jag vanligt igen.

True story

Sånt här får jag göra när husse inte är hemma.
 

Hihihi ;)

 

Blääää vad trött jag blir

Dag 2 med noll belysning på jobbet. Vill dom ens att jag ska jobba?

Sköna höst

Det här fotot som jag tog idag ifrån vardagsrumsfönstret antyder ju till att nu är det höst men solen idag envisades med att det nog fanns lite sommar kvar. Vi skulle röja upp på altanen inför vintern men det slutade med att vi satte oss och solade istället :) Bra avslut på veckan. Imorgon börjar en vecka då jag ska jobba dubbla pass igen så jag hoppas på att jag har laddat på med ordentligt med energi. I värsta fall så fuska jag och ta av redbullen som står i kylskåpet ;)
 

Friday I´m in love

Efter jobbet så tog pappa och jag en runda över till ön och gick på Algustrums marknad i det härliga höstvädret. Vi köper aldrig någonting på marknad sa vi båda och det slutade med att vi båda två köpte massor. T ex så fick den här blomman följa med hem till mitt köksfönster. Ett riktigt fynd på 15 ynka kronor! 
 

Soffläge

Plockbricka mitt i veckan?
Ja, för det är vi verkligen värda efter allt slit och på det så har det nästlat in sig en sjukdom här hemma. Bläää! Vi blev inspirerade av Krögersplattan vi tog för några helger sedan. Men det kanske syns? :)
 

Nytt nytt nytt

Äntligen är det klart. Bäst att lägga ut en bild så mamma och c:o få ett smakprov hur det ser ut. Vet att dem är nyfikna ;) Vi har fortfarande kvar lite småjustering och göra men nu är allt på plats i allafall. Plötsligt känns det så mycket rymligare i vardagsrummet. Härligt :)

RSS 2.0