Sommartider hej hej sommartider

Ni glömmer väl inte bort att ställa fram klockan inatt?

Dagens Barometern


Förvirrande

Glad Påsk eller god jul?

Påskmiddag i Gräsgärde

Hemma hos mormor och morfar blir man alltid bortskämd med god mat. Påsken och matfrossan kan börjar
Jag med syster och fästman.

Tips

Ett sidenband i håret, vilken färg som helst, gör alltid en hästsvans snyggare.

Glad Påsk!

Jag har pyntat lite här hemma påsken till ära. Den här långhelgen har varit riktigt efterlängtad. Jag ser fram emot många sovmorrna, god mat, släkt och vänner. Kanske till och med påskharen hittar hit. Vem vet?
 

Onödigt

Så jävla klumpigt!!!!!
 

Nytt i min gaderob

 


Några basickläder har hittat hem till mig. Basgrejer är så tråkigt att köpa tycker jag men något som man behöver. Kjolen med ett skärp och vit tröja kan bli riktigt fin till sommaren och brunbrända ben. Både linnet och koftan har så härliga färger så att dom kommer absolut attt pigga upp en vardagsoutfit. Alla kläderna kommer ifrån HM.

FRUSTRATION

Imorgon ska semestern bestämmas på jobbet. Hur sjukt känns inte det när det fortfarande finns ligger snö kvar på marken.........bläääää! Våren vart är du?

Godmorgon matte!

Såhär vaknade jag upp imorse. Tur att en av oss kunde ta en sovmorgon i alla fall! Hmm....

Släck lampan

Earth hour med Millan och Hampus.
Massa levande ljus, kortspel och syrebrist ;) Bra lördagkväll med andra ord. 

Sore Feet - Miss Elle And The Snapshots

Nya plattan är nu ute, finns även på Spotify. 

På första parkett

Här har jag det bra. 

Påväg till repan

SATAN vad det snöar!
Whiteout som dom säger I USA. Helt vitt och noll sikt. Mysigt och läskigt på samma gång. Jag undrar om vi kommer fram till repan? Kanske försvinner vi på vägen.....

MAAAAT

Table20. Mamma och pappa bjuder på lunch :)

Vårdagsjämning

Som vi alla vet så är det verkligen inte vår ute utan snarare snöstorm och vinter så jag slå upp nya HM katalogen och drömmer mig bort till sommaren och lata dagar i solen.

Tänkvärt

Accept the lesson and grow.......

Ett paket kommer lastat

Det plingade på en farbror på dörren idag, han gav mig en låda som innehöll 500st exemplar av Miss Ellie and the Snapshots första skiva. Jag såg dom först, så dom är mina! Eller?

Lyx i vardagen?

Idag kära läsare så gav jag mig på mitt livs första ljudbok. Jag har aldrig riktigt kunnat med det här att få boken uppläst för mig utan vill helst läsa den själv. Fast jag som älskar att multitaska borde väl ändå bli såld på det här med ljudböcker? Så imorse så fick den följa med till jobbet. Jag dog lite inombords när jag insåg att den låg på tolv och en halv timme! Men när jag väl satte igång så tyckte jag att det gick rätt bra, dock tappade jag bort mig några gånger och började tänka på annat men jag antar att det är en vanesak. 
 
Vilken bok blev det då? Helvetet inifrån - femton år i Sveriges största brottsorganisation. Kort och gott handlar den om en för detta medlem i Hells Angels. Jag gillar verkligen kriminalhistoria och dokumentärer så jag tror att den kommer att passa mig perfekt.

Söndagen

Vi har varit i Nybro och gratulerat Alicia i efterskott. Två år har hon hunnit bli. Tiden går så himla fort. Vi har lekt med alla hennes nya leksaker och mest av allt så har vi sminkat kramdjur och farbror Hampus :)

Mums

Vi testar några utav GB s nya glassar. Båda två var riktigt goda, kommer att missbrukas i vår och sommar :)

Tips till fredagsmyset


 
Grekisk pytt i panna med kyckling
6-8 port

3-5 kycklingfileér
2-3 paprikor
1-2 rödlökar
1 ask körsbärstomater
potatis
fetaost

Marinad
1-1,5 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Skär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och låt kycklingbitarna ligga i den (gärna hela dagen).

Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Salta och låt stå i ugnen 15 minuter (225 grader). Dela paprikan, klyfta löken. Lägg lök, paprika och kyckling (inkl marinad) över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter. Efter halva tiden så lägg i även tomaterna och fetaosten (bryt den i bitar). Servera med vitlökssås.

Vitlökssås
2-3 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
2 klyftor pressad vitlök
0.5-1 tsk lime
oregano, basilika, tomkan, persilja
salt och peppar

Blanda alla ingredienserna i en skål.
 

Fredag


Jag läste i tidningen att för ett år sedan så badade folk. Idag vill jag lova att ingen bada. Men en riktigt vacker vinterdag är det i Kalmar hamn. Sitter här med fästmannen och smaska på en lyxmilkshake ifrån Max. Bra start på helgen.

Vårtecken?

Tranan kom tidigt i år!
Vilken tur att han visste att Marabou mjölkchoklad är min absoluta favorit ;)
 
P.S För er som inte vet vad det innebär att tranan har varit på besök så är det enligt wikipedia;
 
Trandagen infaller 25 mars och firas i delar av södra Kalmar län, angränsande områden i Kronoberg och Blekinge, samt i Värmland och Rydaholm. Dagen firas med att barnen får godis från "tranan" som lämnar spår efter sig. Antingen kan godiset gömmas varefter barnen får en karta där de får ledtrådar till var godiset kan finnas, eller också kan man lägga ut en mössa under sängen där tranan, om man varit snäll, lämnar ett ägg fyllt med godis eller äggformat godis ex kiwifrukter och Anton Berg marcipanägg. Även upphängning av strumpor eller strumpbyxor är vanligt.Enligt uppgifter har traditionen funnits sedan 1500-talet Dagen har fått sitt namn av att tranorna återvänder runt detta datum. 
 
Stämmer rätt bra enligt mig. Så nu fick ni lära er något nytt ;) D.S

 


Allvarligt?

Var det inte vår nyss?

Räddaren i nöden?

Undra om kaffe kan bota mitt hemska morgonhumör? Eller är det lika bra att gå hem?

Hahaha?

Jag såg en rätt förvirrande sak idag. En tant som plockade upp bajs efter sina hundar. Allt bra så långt. Men direkt när hon har gjort det så slängde hon påsen och innehållet på marken. Där försvann ju hela syftet. Blev så paff så jag inte hann få ur mig; Hörru du tappade visst nåt, förens hon var borta. 
Skumma människor.....

Tips

Sitter och lyssna på nya P3 dokumentär om Peter Rätz. Kan verkligen rekommendera P3 dokumentärer. Ni kan gå in på sveriges radio och ladda ner eller lyssna direkt på sidan. Finns nåt ämne som passar alla. En

Världens bästa nyhet

Fick precis glädjebeskedet att min andra hälft Sanna kommer hem ifrån England i början på april. Vi har ett helt år att ta igen för nu var det ett år sen vi sist sågs. Bilden här ovan är tagen då hemma hos henne. Det finns ingen som hon, gud vad jag har saknat henne.
Syrran snart ses vi, du och jag ute i vårsolen med varsin kaffe, solglasögon, cigg och skitsnack.
Like always ♥

En del har det för bra...

Jag misstänker att Ville gillar nya badrumsmattan ;)

Breakfast for a champion

Och så lite hemträning på det. Ooooh yes :D

Då kör vi

Redo för Melodifestivalen. Jag förutsätter att det kommer vara fel låt som vinner, som alltid :)

Secret window

Idag har varit en hemmapysseldag. Man har ju inte lust att göra så mycket annat när man tittade ut imorse och man såg att det snöade. Igen! Mamma och pappa har varit här och hjälpt oss att sätta upp en ny lampa och sen blev det Ikea en sväng och dessa två skönheter fick följa med mig hem och pryder just nu vårt köksfönster. Om jag inte räknar helt fel så har jag en samling på ca 17 orkideer nu.
Ja, det är lite av en hobby ;)

I ♥ IT

I don´t care if you are going to tell everyone about what I have done to you.
But please, just don´t forget to tell them about what you did to me!
 

Godmorgon världen!

Soluppgång på jobbet. GÄSP! 
 

SMS

På tal om vår nu plingade det till i min mobil och ett sms berättar för mig att det ligger ett paket ifrån HM och väntar på mig. Redo att hämtas ut och användas. Paketet innehåller det som modellen har på sig på bilden här ovan. Sommaren 2013 here I come :D

Onsdag

Sitter ute på altanen med katterna. Dom är som kor som man släpper ut på grönbete efter en vinter inomhus. Jättelyckliga :) Jag förstår dom, jag är lika lycklig så fort solen är framme och våren känns nämre. Härliga dag!

Monster?

Den här hemska bilden bjuder jag på.
Sitter med en lermask och titta på jättespännande Sons of Anarchy. Jag skrämmer både karl och katterna men det är som dom säger; vill du bli fin så får du lida pin ;)
 

Måndag

Så fort solen är framme så brukar jag och sambon har någon typ av picnic. Idag blev det glass och paj nere vid lotsutkiken. Vid Kalmarsund och Grimskär. Snart är våren här på riktigt :)

Tidstjuv

Folk som slösar på andra människors tid kan får mig att gnissla tänder av ilska. Kanske för att det är så tvärt emot mig själv som mår dåligt om jag inte kommer på utsatt tid. Varför skriver jag nu detta inlägget?
Jo för att vi har suttit och väntat hela dagen på en herre som min sambo ska köpa en förstäkare utav. Vid två skulle han vara här. Vid tjugo i fyra så ringer han och säger att han kommer om en timme!!!! Allvarligt???!!!! Som att inte vi hade någonting annat att göra än att vänta på honom HELA dagen. 
 
Blir så irriterad på sådan nonchalans.........

Let s play

Spelkväll hemma hos oss med fina vännerna Hannah och Micke. Jag har skrattat så jag storknat och satt sommardrinken i halsen. Men jag har även rockat på TP. Alla lönehelgar måste inte spenderas på krogen, tack för en fin kväll :)

Säg det med blommor

Idag kom Hampus hem med nya rosor till mig och som nu pryde vårat köksbord. Han gjorde en rätt träffade reflektion: Alla ler mot dig när du som kille har köpt en bukett blommor. Det stämmer verkligen. 

RSS 2.0