Sol i sinnet

Våren och värmen har satts på paus. Grått och spöregn ute. Men även fast det är riktigt ruskväder ute så kan vi har vår här inne. Körsbärdsgrenar står numera i vårt vardagsrum. Det kommer blir så fint när dom blommar. Återkommer med kort.
 

Söndagsmiddag

Idag vankas det middag i gräsgärde. Som ni ser så är det kroppkakor i grytorna. Man äter alltid lite för mycket när det bjuds på nåt som är så gott som kroppkakor. Hela familjen är här så det lär väl bli kroppkaksätartävling. Jag nöjer nog som mest med två....
 

Skämskudde

Fy fan vad dåligt Skavlan var igår. En sämre och mer oprofessionell intervjuv har jag sällan skådat! Man kan säga vad man vill om SD. Men varför bjuder man dit en gäst, Jimmie Åkesson i det här fallet, för en intervjuv när man endast dra upp gammal skåpmat och framför allt avbryta gästen hela tiden? Man kan ju inte slänga ut anklagelse, påstående och frågor utan att låta gästen besvara dem......

Fuck alla katter jag är en tiger

Det är inte lätt att ha en tratt när man är en liten katt. Men idag så ska stygnen tas bort. Äntligen! Nu hoppas vi på att det har läkt som det ska.
 

Trandagen

 
Tranan har varit här på besök i natt och hon lämnade choklad :)
 
För er som inte vet vad jag prata om så infaller trandagen den 25 mars i sydöstra Småland, Belkinge och Öland. Innan sängdags den 24 mars så hänger man upp strumpor och hoppas på att tranan ska komma med en present. Hon lämnar ofta spår efter sig såsom fjädrar och fotspår.
Mer om detta för den som är nyfiken:
http://www.kalmarlansmuseum.se/jenny-nystrom/jennys-hogtider/var/trandagen/
 

GB Nyhet

Magnunm Pink - är en rosa dröm där glass och sås med frisk hallonsmak omsluts av Magnum-choklad och ett skimrande rosa överdrag.
 
Mmmmm, jag älskar hallon och choklad. Jag hoppas verkligen att denna är god. Ska absolut köpa den i helgen.
 

Gult är inte fult

Här hemma så har vi tjuvstartat påsken :)

:(

Hej bloggen.
Nu är jag tillbaka igen. Min frånvaro finns det förstås en förklaring till
I nästan en vecka har allt handlat om våran lilla kisse Ville. Vi fick hem honom igår efter att han har varit inlagd på djursjukhuset i fyra dygn. I torsdags tog det totalstopp i urinröret och vetrinären fick spola bort grus och stenar som fastnat. Men detta hjälpte inte helt så han fick göra en penisamputation. Så nu är han hemma med en fasligt massa stygn, tratt, antibiotika och smärtstillande. Han luktar värre än en nerkissad alkis och behöver pass och omsorg 24 timmar om dygnet. Börjar få en viss förståelse för småbarnsföräldrar. Men utöver det så är det våran vanliga lilla keliga katt tillbaka.  Nu återstår det bara en några veckors återhämtning.
 En mycket ledsen kisse hos vetrinären
Ville precis hemkommen
Hemma i ett dygn och utan den hemska tratten. 
Sigge gillar INTE Villes nya doft. Han fräser och springer undan. Så katterna få hållas isär.

Lyxbrunch

Man ska alltid sträva efter att förgylla vardagen med det där lilla extra. eller vad säger ni?

Hallå åttiotalet ringde

Det är modernt med höga jeans och instoppad tröja igen. Tycker att jag ser väldigt åttiotal ut på denna bilden särksilt när jag ruffsade till håret. Är det såhär min mamma såg ut i sin ungdom?

Bita ihop och köra

 
Idag har jag saknat motivation. Men  ändå så har denna dag gått i nyttighetens tecken. Tungt på jobbet, ett styrketräningspass på gymmet, cykla hem i uppförsbacke med motvinden-ifrån-helvetet, gröt och grön juice.
 
Tänkte passa på att dela med mig av ett lätt recept på grön juice.
 
En liten bit selleri, en mindre bit ingefära, två skalade gröna äpplen, saften ifrån en halv lime och slutligen en skvätt vatten. Kör runt i helst en juicepress men för oss som inte äger en sådan så funkar en mixer lika bra. Jucien blir då mera som en smoothie.
Jag hoppas att min motivation och framför allt energi kommer tillbaka efter jag druckit upp min juice.
 

RSS 2.0