Kalas i Gräsgärde

Firat lilla mormor som har fyllt år. Det är alltid fint väder på mormors kalas och så var det i år med.  Första riktiga sommardagen, så härligt! Vi blev bjudna på massor med gott, plockmat och jordgubbstårta.
Solnedgång i Gräsgärde
Jag gillar verkligen färgen på min klänning som jag hade på mig dagen till ära :)
 
 
 

Nya familjemedlemar

Idag har vi inhandlat några siamesiska algätare för att rensa upp lite i nya karet. Det börjar sakta men säkert att liknar ett akvarium, men än är det inte helt klart.
Svåra att fota det små krabater, eftersom alla andra fiskar tydligen också ville vara med på bild.
Vilka linslusar!
 

Öland

Efter jag hade jobbat klart så sken solen ifrån en klarblå himmel men det skulle snabbt ändra sig. Under den lilla tiden som solen var framme så hann jag gå på Algutstrums marknad. För mycket folk *pust*
 
Hann även med att äta glass i hamnen i Färjestaden. Testade på smaken regnbåge, smakade sommar. Det var härligt så länge det varade. Hoppas på mer sol imorgon.

Nedräkning

På jobbet räknar vi ned.......3 veckor kvar till semester.
Fort gå det inte vill jag lova.....

FREDAG

Det är tur att mina små monster är nyttiga av sig. Den ena gallskriker efter ärtor och den andra efter B-vitaminer. Riktigta hälsofreak båda två! Synd att det inte syns på midjemåttet......hahahahaha :)
 

För det är jag värd!

Mmmmm......marabou

Let´s have a good time

I sommar så ser jag fram emot utekvällar med min fina Hannah <3 
Sitter och kolla av våra schema för lediga helger nu framöver. Sommaren 2012 kanske kan bli riktigt bra i alla fall, trots allt regn. Snart gör vi stan osäker igen ;)

Våran Ville är tillbaka efter en dag hos vetrinären. Stackars liten, det tyckte han inte om!
Som plåster på såren så har han serveras sina favoriträtter torsk och ärtor :)

Filmtipset

Jag gillade verkligen den norska filmen, Huvudjägarna, som är baserad på boken med samma namn. Den är riktigt spännande ifrån början tillslut och jag som inte ens gillar actionfilmer fastnade direkt. 
Se ni den också! 
 
P.S Jamie Lannister ifrån Game of thrones, nej jag vet att han inte heter så i verkligheten, spelar en utav huvudrollerna. Ögongodis ;) D.S

Måndagskväll

Myser med hallon, glass och vispgrädde framför en film. Livet är allt bra ibland :)
 
 

Bara regn hos mig

Det blir mycket pratande om vädret såna här dagar. Nej det är inget roligt när regnet öser ner. Vad glad jag är att jag inte gick på min semester nu. Denna veckan se inte så givande ut, i alla fall inte vädermässigt.....
 

Slut på veckan

Ikväll har vi haft besök utav svåger Kristoffer. Det blev lite fika och film. The Grey bestämde pojkarna. Vet inte riktigt om jag kan rekomendera den. Spännande tycker nog en del men jag skulle säga att den var fruktansvärt ireterande och förutsägbar. Vargarna var bra gjorda, rätt läskiga. Okej för en söndagsfilm men inte mera.

Dagens middag

Västkustschnitzel a´la Hampus. 

Midsommar

Här kommer lite bilder ifrån midsommar som vi i år firade vi hemma hos svärfar och Åsa.

 Det bjöds på massor med god mat
Jag med mina två svågrar
Långbord i de fina orangeriet
Kub, mitt lag vann



Slutsats: Mycket trevlig midsommar. En riktigt svensk sådan. Igenmulet och massor med regn. Som alltid, men det gör ju inget så länge man är i gott sällskap. 

Vid Ljungbyån

Påväg emot midsommarfirande
 

Små grodorna små grodorna är lustiga att se

Glad midsommar allihopa!
Hoppas har ni få en riktigt trevlig och fin dag och att solen skiner lite på er.
SItter och prata med en kompis över internet; tänk förrut så var det ingen snack om vart man skulle fira midsommar då var det Köpingsvik/Borgolm, Öland som gällde. Inga frågor på det, hahahaha. Vi har nog blivit vuxna nu, läskigt. Känner mig inte en dag över 21.

Mohahahaha

Lite humor såhär på kvällen
 

Ballongmage

För att fira lite så har jag och sambon varit och ätit thaibuffe. Nu är vi två så löljligt mätta att vi bara sitter och flämta brevid varandra i soffan ;) Men det är vi båda två värda! Nu är det långhelg och jag lova er jag ska verkligen njuta utav den! Veckan har varit för hård......

Härligt härligt härligt

Glass på Lotsutsikten med pappa, syster och Isak. 
Härligt väder och härlig utsikt!

Dagens facebookstatus

 

Godmorgon?

 
Idag kändes det som jag var med i Måndag hela veckan. Min tur till jobbet varje morgon se precis likadan ut. Jag möter samma cyklande/gående människor, samma bilar på samma ställen varje morgon. Utanför gymnasieskolorna så sitter samma kaniner och käka gräs, samma fiskmåsar gapar på varandra ifrån taken, samma duva stirra på mig uppifrån en lyktstolpe, samma kråka vägra flytta på sig osv osv. Är det samma morgon jag upplever igen och igen och igen?
 
Hoppas inte :)

Sunshine

Jag har varit ute på altanen och umgåts lite med solen och har förhoppningsvis fått lite färg på köpet.
Och det bästa av allt; nu fungerar internet igen.

Ooooh noooo!

Såhär har jag kännt mig under de senaste 24:ra timmarna. Har begränsad tillgång till internet, tv och telefon för det är någon störning med bredbandsbolaget i Kalmar. 
 
 
Daaah vad ska jag göra????

Hittade en målande bild

När tjejer spelar tv-spel!

Med andra ord när jag spelar tv-spel. Hampus påstår att jag gör ifrån mig konstiga läten och små tjut också. Det pinsamma är att det stämmer. Hahahaha jag skäms!

Lördag lördag lördag lördag

Lördagen var vigd åt att fixa det sista i vardagsrummet. Men det tog längre tid än vad vi räknat med så vi tog en liten paus och lunchade med familjen Tillgren-Winblad på IKEA. På kvällen så myste vi framför nya Sherlok Holmes filmen, som faktikst var rätt bra. Särskilt med vårt nya ljudsystem, stackars våra grannar ;)

Fredagen

Vi var s.k fyllechaffisar igår åt mina föräldrar men innan dess så tillbringades kvällen med Kristoffer och Alicia. Vi grillade och njöt av de få solglimtar som det bjöds på.
Men när ska sommaren komma igång på riktigt?
Jag längtar efter solen och värmen, bad och solbränna och framför allt få använda alla mina fina sommarklänningar som ropar efter mig i gaderoben.

On the road again

Alltid bilkö vid Karlsro-rondellen, men nu är vi snart förbi den och påväg till Nybro för lite grillning.
Jag älskar fredagar!

Välkommen helg!

Hampus bjuder på fin resturang.
En sån karl man ha ;)

Take me back

Man blir smått nostalgisk med alla glada studenter som det denna veckan kryllat av utanför jobbet. Jag kan inte fatta att det var nämre tio år sedan jag tog studenten. Kan man inte få göra det igen?

Godis mitt i veckan

Titta vad jag hittade i affären för endast 10 kr. En philadelphia med smak utav marabou. Var bara tvungen att pröva eftersom jag älskar båda smakerna, i alla fall var och en för sig. Men vet inte riktigt om jag vill ha det på bröd, känns för sött, men till glass, fruktsallad eller liknande kanske?
Någon som har prövat?

Mitt i veckan

När jag kom hem ifrån jobbet så hade vi besök utav Kristoffer och Alicia.
Mysigt :)
Jag tror att Alicia kommer att bli inredningsarkitekt när hon blir stor. Hon verkar gillar det här med total-home-make-overs eftersom hon har möblerat om allt i våran lägenhet. Hampus däremot tror att hon kommer att göra karriär på ståbas.
Vem vet?

Hmmmmm?

Det var inte såhär vi skulle använda de nya kuddarna. Kul att de kommer till användning. Tråkigt att det inte är utav mig. Hampus försvara det hela med att Sigge (katten) behöver minsann powernappa 20 timmar per dygn. Tack för att jag få dom resterande fyra timmar....kattskrälle!
Hemskt generöst!

Härliga väder

En Daim Päron med sambon ute på altanen. Njuter vi utav livet?
Svar: JA!

Pengar rullar ut som dom ska

Luncha med min älskling på IKEA. Vi har shoppat kuddar (på order av mina föräldrar), ljus och matta. Snart ska vi vidare och inhandla lite fiskar till nya akvariumet. Sen ska Hampus jobba och jag och katterna ska lata oss :) Bra start på veckan.


........

Vi har tillbringat en del utav kvällen på akuten. Inte skoj. Men nu är allting bra igen!

En lördag i juni

Dagen har tillbringats på stan med mina föräldrar. Vi har köpt sommarklänningar och fikat på Kullzénska. Åt bland annat en choklad-hallontårta. Jättegott, även för mig som inte är så förtjust i mörk choklad i vanliga fall. Jag köpte en klänning på HM som inte såg mycket ut för världen när den hängde på galgen men på satt den som en smäck :) Den kommer att bli fin till brunbrända ben.

This shoes is made for walking

Jag har tyvärr inte ännu fått något tillfälle att använda mina nya skönheter. Fest snart, någon? Dom skriker på mig att dom vill användas och jag måste inser att jag inte kan ha dom en vanlig dag på stan. Så på med ballerinnaskorna idag för lite shopping och dröm mig bort till förfest, mingel och höga klackar..........

Och så var fredagen här

Istället för att jobba idag så har jag varit på personalresa med hela  LOS-avdelning, vi var nämre 100 personer, till bland annat Karlskrona. Dagen tillbringades på Blekinge tekniska högskola. Mycket skratt blev det på förmiddagen då vi gjorde massa koncentrationsövningar med en skåderspelare.
Trappan från helvetet var inte att leka med! Här är jag halvägs nere. Sjukt brant! Att gå upp för den dödade mina ben en aning, men vad gör man inte för lite mat ;) Bussen gick sen vidare till Ronnebybrunn.

Prisa gud här kommer skatteåterbäringen

:)

Jag ♥ Sverige

Nationaldagen firade vi med att hälsa på lilla Alicia och hennes familj. Hon fullkomligt älskar att bära runt på min väska så det ägnade vi en hel del tid åt, Flisan och jag. Hampus försökte fånga detta på bild vilket är supersvårt. Barn rör sig ju hela tiden!

.....

Foto: Maria Sjöstrand
True friends are the ones who have nice things to say about you behind your back.

Now you’re just somebody that I used 2 know

Ikväll ska vi "kiss them goodbye" hemmafruarna på Wisteria Lane. Jag har tittat på alla säsongerna även om jag tröttnade efter ett tag eftersom kvaliteten på avsnitten började dala. Men har ändå följt dom troget och hoppas på att dom skulle hitta tillbaka till hur avsnitten var i de första säsongerna och så har ju tisdagar varit min tv-kväll med massa egentid och chips och dip. Lite magiskt sådär. Jag hoppas på en storslagen final.

Mat-tips!


Smördegsbakelser
med kantareller , 12 stycken
250 g gula kantareller
1 msk smör till stekning
1 hackad stor gul lök
1 paket (250 g) färdig smördeg från kyldisken
2 dl créme fraiche
1 uppvispat ägg till pensling
1 dl finskuren gräslök
salt och nymalen vitpeppar

Sätt ugnen på 220 grader. Stek kantareller och lök i smör tills det fått en fin färg ev vätska kokat bort. Salta och peppra. Skär smördegen i 12 lika stora kvadrater och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en matsked créme fraiche i mitten på varje smördegskvadrat och fördela den stekta svampen över, lämna en halv centimeter bred kant runtom. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i cirka 7 minuter eller tills smördegen lyft och blivit gyllenbrun. Strö skuren gräslök över och servera.
Njut!


Väldigt god som förrätt. Hampus la på skinka på sin, vilket syns på det nedre fotot. Jag vet! Jag borde sluta att ta kort med min mobilkamera.

Yes the bird is the word

När vi ändå prata om fåglar ;)

The bird is the word

Vad är det egentligen med alla fåglar?

Under några veckors tid så sitter det massor med kråkor och kajor i trafikljuskorsningarna som jag kör i påväg till jobbet på morrnarna och är så "sömniga" så dom inte ens orkar flytta sig för en bil. Kan ju annars vara en rätt smart ide att göra det, särskilt om man är just en fågel. Vad jag vet så brukar bilar oftast vinna över fåglar.  På kvällarna så är det måsarna som invadera väggarna och bli påkörda. Varför ta jag nu upp detta? Jo för jag höll på att krocka med en skrattmås med cyklen när jag cyklade hem ifrån jobbet/träningen. Fåglen brydde sig inte ett dugg. Är Kalmars gator fyllda av något knark för fåglar. Dom verkar helt borta ju.....
Hahahaha, någon som vet?

På gymmet

Nya handskar - nu kör vi!

Oväntat

Det skulle bli en snabbvisit hemma hos mamma och pappa. Det slutade med att jag stå med pappa och Hampus på Elgiganten som ny ägare till ett hemmabiosystem. Alltså karlar och deras elektronik! Hur hamnade vi här?
Väl hemma och inkopplat så är katterna livrädda och jag förstår dom för jag måste erkänna att jag är rätt imponerad på ljudet vi numera ha här hemma.
Slutet gott, allting gott :)

Framtidsprojekt

Mamma hittade en ledig plats i hallen som jag inte ha tänkt på innan. Där skulle jag kunna ha ett skoställ till alla mina skor, särskilt till mina fina skor som jag gärna visa upp :) Efter lite letande så hittade jag äntligen ett skoställ som nog kan passa mig. Vad tycks?

Skoförvaring Ellos, 479 kr
http://www.ellos.se/d/Hem-Mobler-Hyllor-forvaring-Kladforvaring/_/N-1z141vfZ1z141ll?Nr=238683

......

Dumma katt , vad gör du där bakom?

Hoppsan!

Att man alltid ska vara så himla klumpig. Så fort glas är iblandat så ser jag ut såhär.

RSS 2.0