Wiiiie

Påskharen har hittat hit.
Han passade på när katterna var ute på altanen. Han är smart den där haren. Katterna anade ingenting och ingen är gladare än jag. Lycklig som ett barn i en leksaksaffär, som kakmonstret i ett bageri, som en.......ja ni fattar grejen :)
Tack påskharen!

3 i 1

 
 
Idag är det långfredagen/våffeldagen/trandagen. Tre i ett. Tranan verkar dock inte har hittat hit. Jag misstänker starkt att mina små monster här hemma, katterna, har på nåt sätt trakasserat den stackarn inatt. Som de farliga jägare dom är så kanske dom t om har ätiti upp henne.
 
Få hoppas att inte påskharen går samma hemska öde till mötes.

Internationella lyckodagen

Vad gör dig lycklig? 
 
Här kommer några tips till dig som vill bli lyckligare. Det kostar ju inte att testa. vem vet du kanske bli en lyckligare och mer tillfreds människa som resultat.
 
  • Umgås mer. Människor mår bättre när de integrerar med andra människor som de gillar. Lägg mer tid på att vara med dessa.
  • Träna. Om träningens fördelar fanns i form av ett piller så skulle i princip alla läkare skriva ut denna ”medicin”. Träning kan till och med bota en lätt depression
  • Träffa djur. Att vara med djur ökar både vårt psykiska och fysiska välbefinnande.
  • Lyssna på musik. Lyssna på musik som får dig att må bra och bli glad. Undvik dock ”sad songs”.
  • Undvik raffinerat socker. Denna typ av socker är inflammationsdrivande och har kopplats ihop med depression i en stor Harvardstudie.
  • Gå ut i solen. Försök att få daglig exponering av solljus. Dessutom mår vi bättre av att vistas utomhus.
  • Sov regelbundet och tillräckligt. Människor som sover för lite drabbas i större utsträckning av depression
  • Meditera. Meditation gör att stressnivån sjunker. Dessutom kan meditation hjälpa oss att leva i nuet vilket gör oss lyckligare än att dagdrömma.
  • Hobbys. Att göra något som är roligt skapar meningsfullhet och lust.
  • Volontärarbete. Att hjälpa andra gör att vi känner att vi gör något bra, något meningsfullt och att vi är behövda.
  • Visa tacksamhet. Genom att visa att du är tacksam så förbättras även ditt egna humör.
 
 
 
 

Släckte du ned?

Igår kväll hade vi Earth hour i Ljungbyholm med gott sällskap och årets första grillat. Det blir nästan magiskt när allt görs i skenet av levande ljus. Man borde släcka ner lite oftare. En mysbelysningslampa kan ju aldrig slår ett levande ljus. Inte enligt mig i allafall. 
 

Påväg emot påsk

Påskpyntet på jobbet fick mig att vilja påskpynta lite hemma också. Tyvärr inga fjädrar på grund utav fågeltokiga katter. Fick bli lite blommor, kycklingar och godis. Jag tänkte att jag skulle rota fram tuppen tok-Frans ifrån gaderoben så katterna har någon att mucka med. 
Såhär såg det ut sist Frasse was in the house
 

Äntligen sol

Nu är våren är här.
I glappet mellan mitt morgonjobb och sambons eftermiddagsjobb så köpte vi mjukglass och satte oss och gottade oss i solen. Det slutade med att vi fick nya kompisar. Fåglar i alla dess former och storlekar. Närgånga och många var dom.
Senare så invigde dessa solkatter altanen med mig. Temperaturen kröp upp en bit över tjugo grader. Så härligt! Förhoppningsvis så fick min vinterbleka hy sig lite färg. Synd att det ska vända imorgon. Man får passa på så länge det varar.
 

Hipp hurra

Idag har vi varit på kalas. Hampus brorsdotter blir hela fem år. Firades med rosa och grön tårta och en cykel till födelsedagsbarnet.
Men jösses vad tiden går fort. Den här bilden känns inte så gammal som hela fem år. 

Monster in my closet

HJÄLP!
Det befinner sig ett monster i min gaderob. 
Eller nej det var ju bara en katt...
 

Ynklig sjukling

 
Finns det något värre än riktigt ordentlig nästäppa? Det räcker inte med att det känns som att andas genom ett sugrör utan jag har världens tryck i både ögon och öron. Mitt huvud kommer snart att explodera.
Jag har testat på alla huskurer känns det som och nässprayen hjälper i stort sett inte längre. Min kropp verkar ju vilja ha ihjäl mig så det kanske är lika bra att bara ge upp och lägga sig ned och dö.
 
Vi ses på andra sidan......
Eller när jag kan andas igen. 

RSS 2.0