Happy New Year!

2013 here I come. You gonna be awesome!

This sucks!

Nu kommer jag till den eviga frågan; Vad ska jag ha på mig idag?
Jag är/har varit sjuk så jag har inte orkat bry mig det minsta om nyår och framför allt inte om årets nyårsklänningen. Vet inte om jag ens är tillräckligt pigg för att bry mig nu heller..... 
 

I repan

Med Miss Ellie & the Snapshots en lördagsförmiddag.Livemusik, pepparkakor och Red Bull. Sämre kan man ju ha det. I eftermiddag så ska vi umgås med min svägerska som till vardags bo och veka i Stockholm, ska bli trevligt :)

Make a wish

Pepparkaka i tre bitar. Wohooo jaag får önska mig någonting :)
Däremot så gick det inte lika bra för Ellinor som försökte fuska sig till tre bitar. Önskningen gills inte då ;)

Läsarfråga

Godmorgon kära bloggläsare. 
Kort och gott vad har ni för efarenhet utav Echinagard emot förkylning?
 

Fredagsmys

Vi sitter och mår bra framför den gamla tvserien Graven. Oj vad spännade den är. Varför har vi inte tittat på den här tidigare?

Bilfix

Jag är superimponerad av den nya bilstereon som vi satte in i bilen idag. Jag kan köra allt möjligt via den USB, Spotify m,m. Men jag kan även använda den som en telefon och headset. Jag kanske är lättimponerad men det här funkar för mig :)

Ledig dag

Har ni också varit och trängts med alla andra på mellandagsrean
Jag hade med mig sambon och systern för att har några extra armbågar. Kan behövas när man ska gå på rea ;) Om jag hittade någonting? Nej det kan jag inte påstå, bara en massa skräp som vanligt. 

Idag är ingen vanlig dag

För att idag är det världens bästa mammas födelsedag. Hurra hurra hurra :)

Annandag jul

Godmorgon.
Vi sitter och plöjer oss i genom Historierätarna, vi är på avsnittet med det glada 20-talet, och till det så äter vi förmodligen årets sista julmat. Det är frukost det! Serien är för övrigt jättebra, har ni sett den?

Gokväll

Istället för att vara ute och svira på amatörernas afton så sittter vi hos svärfar och Åsa. Vi öppnar julklappar, tittar på Så mycket bättre och go fika. En alldeles förträflig juldags-sysselsättning.

Mitt 2013?

Jag är jättesugen på att börjar träna boxning.Vill ta min träning ett steg längre och boxning har jag säkert varit sugen på i tio år så det kanske är dags för det nu. Undra om man kan hitta någon som är sugen att haka på?

Julafton

Vi firade julafton ute på landet hemma hos mormor och morfar som traditionen bör. En jättefin julafton med nära och kära, god mat och fina julklappar. I år hade jag tydligen varit jättesnäll för många klappar fick jag. Hoppas att ni har haft en kanon jul.

Julklapp

Titta vilka skönheter jag fick utav min käre pojkvän.

God jul bloggen!

Och självklart även god jul till alla bloggläsare. Ni är bäst :)

UPPESITTARKVÄLL

Bingolotto, plockbricka och massa snacks hemma hos oss med vänner. Vi hade två BINGO här hemma. Dock inte på någon storvinst. Men annars en jättetrevlig kväll och som Billy uppdaterade på sin facebooksstatus; Jaha då har man sett ett draperi sjunga.

FÄRDIG!

Oj vilken dag!
Har verkligen hunnit med allt idag t.o.m morgontränat. Men nu är julklapparna är inslagna, tvätten ren och städningen är klar. Så nu är uppesittakvällen och julafton välkommen!

Värmebölja i december?

Jag tror att bilen ljuger för mig......

Inga fiskar blev skadade under inspelningen?

Igår kväll så tittade jag och sambon på den jättespännande Johan Falkfilmen Barninfiltratören. Jag insåg att jag kanske fokuserar på fel saker när jag tittar på actionfilm. Mitt hjärta smälte när gängledaren Seth Rydell kommunicerade med sina papegojfiskar. När scenen helt plötstligt urartar i en eldstrid på liv och död, då karakttärerna råkar riktigt illa ut, kan jag inte sluta tänka på det sönderskjutna akvariet och alla papegojfiskar som ligger och dör på golvet :( 
Bra film - synd om fiskarna ( även om det var stuntfiskar ). Ja, jag vet jag är konstig :)
 
Oooops, hoppas jag inte spoilade för någon!
 
 

Kosta Outlet

Kosta by night, inte så lätt att fånga de fina ljusen med en mobilkamera. Men ni få ha fantasi ;)
 
 

God Jul?

I Kosta så firar t.o.m älgarna jul :)

Slutet är nära eller?

Eftersom jorden ändå gå under om mindre än ett dygn så kom vi på jobbet överens om att det kändes lite överflödigt att gå till jobbet imorgon. Så varför inte stanna hemma? Jättebra ide tyckte vi allihopa. Undra vad chefen tycker?

Julstämning?

Hittade lite konst i julens anda på jobbet :)

Jaghatartisdagar

Hej och hå vad kämpigt det är!
Det var verkligen inte kul att vakna imorse ochveta vad man hade framför sig. På grund av gårdagens strömavbrott så fick vi utföra två dagars arbete. Snacka om stressigt! Så efter det så var man ju lagom sugen att gå och gymma. Kändes riktigt tungt! Men nu efteråt så känner jag mig on the top of the world för att jag orkade med den här dagen. Nu är julledigheten nära.

Just nu:

Bra film. Baserat på en sann historia, ännu bättre.
Älskar verkligen filmer ifrån förbudstiden. Kläderna, bilarna, modet, gangstrarna osv.
Jag hade nog varit en riktig pingla om jag levt på 30-talet  ;) 
 

Mozartkulor

Är på G här hemma och så sjunger jag julsånger för full hals. Hampus bara sover. Hur han nu lyckas det i det här oljudet? :P

Oj vilken start på veckan

Imorse sisådär runt halv sjutiden så trodde jag att den 21 december hade kommit lite för tidigt. Jag hade fel och mayaindianerna hade rätt. Men nej det var inte jordens undergång det var bara en total mörkeläggning utav både Kalmar och Öland. STRÖMAVBROTT! Jag som är så förbannat mörkrädd! Efter mycket letande så hittade jag lite värmeljus och tur var det för det tog en och en halvtimme innan strömmen kom tillbaka och under den tiden så öppnades alla takfönster i byggnaden. Satan vad kallt! Dramatisk måndag ;)

Grattis Ellinor!

Här har ni världens snyggaste paket. Krävdes en hel del teamwork för att slå in det men nu är vi klara och redo för att fira Ellinor som har både födelsedags- och inflyttningsfest ikväll. Jag har hört att hon ska bo i en liten "hobbithåla" så måste ju se om det stämmer eller inte. 
Ha en jättetrevlig kväll gott folk! För det tänker jag ha :)

Hmmm?

Den översta bilden är på vår parkeringsplats och den undre bilden föreställer hur alla andras parkeringsplatser ser ut. Undrar om det bara är en tillfällighet att det bara är vår som inte är plogad? Har vi kanske förargat plogföraren på något sätt? 

Fredagen

Spelkväll på Röda Gatan. Masterquiz och Galenpanna som jag förövrigt rockade på ;)  
Vi fick träffa Billy och Millans nya familjemedlem Slayer, som här sover gott mellan mig och Hampus i soffan. Kattungar är så söta :)
 

Hej mitt vinterland #2

Det är så vackert ute just nu. Kan det inte vara såhär på julafton?

Glad Lucia!

Jag har inte lyckats att se en endaste Lucia idag. Känns lite tråkigt men bättre lycka nästa år. Ikväll får det bli lite lussemys här hemma som plåster på såret. Jag kanske kunde få katterna att lussa för mig, lite ska dom väl ändå få jobba för mat och huserum kan man tycka!
 

Gårdagens film

Igår tittade vi på en film som heter Seeking a friend for the end of the world
Filmen börjar med att att vi via radio få veta att försöket att rädda jorden ifrån jätteastroiden Matilda har misslyckas och att jordens alla invånare nu har 3 veckor kvar att leva. Tanken på att själv befinna sig i den situationen känns väldigt skrämmande. Självklart så kan det mycket väl ske under min livstid att en astroid hotar jorden men tanken på att veta exakt när du ska dö känns så fel. Jag vill inte veta om jag kommer att bli påkörd av en buss imorgon eller om jag kommer att somna in 103 år gammal i en säng på andra sidan jordklotet. Nej usch vad hemskt! Men tillbaka till filmen; Vetenskapen av att alla bara har några veckor kvar att leva får alla att reagera på olika sätt. Vi få med en viss humor i filmens första halvtimme se hur det skulle kunna vara! I filmen får vi  följa medelålders Dodge ( Steve Carell ) som blir lämnad utav sin fru så fort nyheten om jordens undergång blir ett faktum och hans granne Penny ( Keira Knightley ) som lyckas att missa de sista flygen till England och missar därmed att få träffas sin familj innan undergången. Deras vägar korsas och dem ger sig ut på en resa för att ta till vara på de sista dagarna i livet. Filmen var helt klart sevärd. En medelmåtta och värd en trea. Men det var själva iden till filmen som var bäst och den får en att tänka efter och kanske även få en smula dödsångest.
 
Jag får hoppas att jag aldrig kommer att få reda på min dödsdag i förtid. Om det inte är den 21 december som en del påstår! vad tror ni kommer jorden att gå under då?
 
 

Nu är det jul här i vårt hus

Julpyntat och fint:
30 sekunder senare är det slut på julefriden:
Ville är en riktig Grinchen!
 

Aj aj

Vad är oddsen att både jag och Hampus drabbas av ryggont samma dag?

Dagens goda gärning

Det här kvarglömda fodralet med innehåll hittade jag på jobbet idag.
Efter kontakt med ägaren och lite hjälp biblans reception hittat hem igen. Förhoppningsvis? Behandla dina medmänniskor så som du själv skulle vilja bli behandlad i samma situation. 

Insnöad?

På jobbet.

Hmmm

Till och med för en snöälskare som jag så kan det här kännas lite magstarkt. Undra om jag kan ringa till jobbet och säga att jag tänker vara insnöad imorgon?

Det enda stället som jag var torr på i morse var om händerna. Tack för lånet snälla mormor!
Och ni som påstår att det gå att cykla i snö så NEJ ni ljuger. I alla fall inte mycket snö!

Sugen?

Bakning utav julgodiset pågår här hemma. 

Julmarknad, Skällby


Kikade förbi våran granne Skällby gård när vi väl orkat oss upp ur sängen. Oj vad sent det blev igår! Det var julmarknad och passande nog så började det snöa när vi anlände. Mysigt!  Många fina stånd men djuren är ändå alltid bäst ;)
 

Hipp hurra

Gårdagen var en riktigt långkörare. Vi var iväg i 15 timmar !! Mycket var pågrund utav vädret och allt var det innebär när man har grejer som ska lastas in, lastat ut gånger fyra. Vi var i allafall på 50 års kalas och hade det väldigt trevligt. Tack för en bra kväll alla inblandade!

Mitt liv som roddare

Då var det bara att kavla upp ärmarna och börja att bära. Rock n´roll livets baksida!

Hej mitt vinterland

Lördagen var vigd åt att leva lite rockstjärneliv som bandfru och roaddare. Efter att har knölat in alla bandets grejer i släpet och två bilar så är vi äntligen påväg på E22:an. Vad vi inte visste var att  världen snart skulle bli ännu mera vit. Medelhastigheten var 50 km/h hela vägen till Skruvemåla :) 
Hey ho lets go!
 

Mohahahaha

Ni står på tur!

05:55

Gäsp och godmorgon!
Nu kör vi veckans sista arbetsdag.......har sovit i snitt tre timmar varje natt den här veckan så är helt slut och behöver verkligen helg. Julledigheten är sååååå efterlängtad!
Äntligen fredag, wohoooo, nu kör vi!
 
 

Nyårsklänning?

Snart är det nyårsafton och då krävs den perfekta klänningen! Jag har redan på tok för många men fick lite inspiration när jag såg dessa godbitar. Det finns på tok för mycket fint på internet. Farligt! :)

MAAAAT!

Okej jag fattar vinken.......

....


Kl 05.37

Plötsligt händer det!

Mmmmm

Nån gång borde man väl lära sig att inte titta på matprogram när man är hungrig? Särskilt inte Masterchef för då duger det ju inte att slänga ihop lite snabbmakaroner då vill man ju ha fin och avancerad mat ju!

Min barndoms prinsessor

Disney i high fashion, reklambilder för varuhuset Harrods under julen.
Magiskt!

Söndag

Nu är vi redo för att trots snön och gå på kalas. Idag ska pappa och syster firas. Hoppas att det bjuds på massa godsaker för jag är hungrig. Jag hörde något om grekisk pyttipanna....

Jag se det snöa jag se det snöa

Det var väl roligt - hurra!
Det var nästan så att jag ville sjunga den sången när jag vaknade imorse och hela världen var vit. 1.a advent och första ordentliga snön, kan det bli bättre? 

mallanistheshit instagram

#1advent  #frukost  #skinnmacka  #julkalendern

Julfint

Larmtorget
Vid Hansacity
 

För det är jag värd

Efter all adventspyssel så tog vi en bufe på Zorbas. Det blev en salig blandning utav allt.

Advent

Nu är det lite ljus i varje rum i lägenheten, även fåglarna har fått lite adventsljus på altanen :)
Äntligen är det december, vad jag älslkar denna månad!

23 dagar kvar till julafton

Vi ligger i sängen och inväntar årets julkalender. Spännande! Den kan aldrig leva upp till min barndoms Mysteriet på Greveholm men den är kanske lite underhållande. Vad tyckte ni om första avsnittet?

LYCKA

CHECK!
Jag är så barnsligt förtjust i just chokladkalendrar. Nu kan väntan på julafton börjar. 
 

RSS 2.0