Mat-tips!


Smördegsbakelser
med kantareller , 12 stycken
250 g gula kantareller
1 msk smör till stekning
1 hackad stor gul lök
1 paket (250 g) färdig smördeg från kyldisken
2 dl créme fraiche
1 uppvispat ägg till pensling
1 dl finskuren gräslök
salt och nymalen vitpeppar

Sätt ugnen på 220 grader. Stek kantareller och lök i smör tills det fått en fin färg ev vätska kokat bort. Salta och peppra. Skär smördegen i 12 lika stora kvadrater och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en matsked créme fraiche i mitten på varje smördegskvadrat och fördela den stekta svampen över, lämna en halv centimeter bred kant runtom. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i cirka 7 minuter eller tills smördegen lyft och blivit gyllenbrun. Strö skuren gräslök över och servera.
Njut!


Väldigt god som förrätt. Hampus la på skinka på sin, vilket syns på det nedre fotot. Jag vet! Jag borde sluta att ta kort med min mobilkamera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0