Kvällens film

Vi såg en jättebra film igår kväll, Changeling som är regisserad av ingen mindre än Clint Eastwood. Varför har vi inte sett den tidigare? Den är trots allt ifrån 2008.
 
Filmen är baserad på en sann historia som handlar om hur en ensam kvinna Christine Collins (Angelina Jolie) ensam står upp mot ett korrupt samhällsystem. 
En vårdag 1928 försvinner hennes 9-åriga son Walter spårlöst. Månaderna går och polisen hittar ingenting. Men så plötsligt efter fem månader så återlämnas han till den förtvivlande mamman under ett stort presspådrag för att minsann visa upp för alla kritiker att polisen kan göra sitt jobb. Men den 9-åringen som återvänt är inte Walter. Nu börjar Christines kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.
 
 För Los Angeles kritiserade och korrumperade poliskår framstår hennes envisa hävdande att sonen fortfarande saknas som en krigsförklaring och hon blir ett hot som man måste tystna. Christine har dock en trägen bundsförvant i en pastor (John Malkovich) som upplyser folk om polisens illgärningar.
 
Filmen gör många vändningar och den är spännande nästan rakt i genom. Jag ska inte avslöja mera eftersom filmen ses bäst om man vet så lite som möjligt om den. 
 
Betyg: 4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0